Avinžirnių sriuba
Ingredientai:
- per naktį mirkyti avinžirniai: 1 stiklinės
- svogūnai: 1
- morkos: 2
- bulvės: 3
- malta aitrioji paprika: žiupsnelio
- druska
- pipirai
- sultinys: 2 litrų
- smulkinti svogūnų laiškai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje svogūnus susipjaustykite pusžiedžiais bei pakepinkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol pagels. Tada išimkite iš keptuvės bei apibarstykite aitriąja paprika.
2. Tuomet į puodą pilkite sultinį, berkite susmulkintas bulves bei sutarkuotas morkas. Pavirkite maždaug 10 minučių bei berkite išmirkytus avinžirnius. Kai avinžirniai išvirs, sudėkite apkeptus svogūnus bei pavirkite maždaug 5 minutes. Berkite druską ir pipirus. Apibarstykite svogūnų laiškais. Skanaukite!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai