Kepsnys „lokio pėda“
Jeigu turite gabalą kiaulienos ir norite kažko naujo paprastai ir skaniai – būtinai išbandykite šį receptą. 🙂
Ingredientai:
- kiaulienos sprandinė arba kumpis (naudojau sprandinę)
- provanso žolelės
- druska, pipirai
- morkos
- svogūnai
- majonezas (nebūtinai) – 1 valg. šaukšt.
- garstyčios – 2 valg. šaukšt.
- medus – 1-2 valg. šaukšt.
- fermentinis sūris
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje mėsą supjaustykite maždaug 1 centimetro storio riekelėmis. Pabarstykite su druska, pipirais bei provanso žolelėmis. Pastatykite vėsiai.
2. Tuomet supjaustykite svogūnus pusžiedžiais (galite ir smulkiau), morkas – plonais griežinėliais. Daržoves apkepinkite keptuvėje, kol jos šiek tiek suminkštės. Atvėsinkite bei įdėkite šaukštą majonezo.
3. Tada garstyčias sumaišykite su medumi bei šiuo mišiniu aptepkite, sudėtą į kepimo skardą, mėsą.
4. Po to ant kepsnių sudėkite daržoves bei dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20-25 minutes.
5. Kepsnius ištraukite bei apibarstykite su sūriu. Dar pakepkite, kol gražiai išsilydys sūris.
6. Galiausiai patiekite su mėgiamomis daržovėmis, ryžiais arba bulvėmis.
Patarimas: Svarbu neperkepkite, kad kepsniai išliktų sultingi bei mėsa neišdžiūtų.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Visko po trupinėlį