Grietiniečiai
Grietiniečiams reikės:
- ~ 300 g miltų
- 75 g cukraus
- 100 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 100 g grietinės
- žiupsnelis druskos
- 1.5 a.š. kepimo miltelių (galima pakeisti a.š. sodos.)
Įdarui:
- ~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
- 2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
- 25 g miltų (v.š.)
- 1 mažas kiaušinis
- vanilinis cukrus
Gaminimo eiga:
1. Įdarui sumaišykite visus išvardintus produktus.
2. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą – grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti!
3. Tešlą iškočioti 0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius.
4. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš!
5. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!