Abrikosų plokštainis
Plokštainiui reikės:
- 2 skardinės (900 gr) – konservuotų abrikosų
- 300 gr – minkšto sviesto arba margarino
- 150 gr – miltinio cukraus
- 4 vnt – kiaušiniai
- 3 šaukštai – citrinų sulčių
- 300 gr – aukščiausios rūšies miltų
- miltinio cukraus
Gaminimo eiga:
1. Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti. Sviestą arba margariną sudėti į dubenį,suberti cukrų,įmušti kiaušinius,supilti citrinų sultis ir miltus.
2. Išmaišyti plaktuvu,paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar 3-4 min. iki vientisos masės. Skardą ištepti riebalais,pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą. Ją išlyginti mentele ir dailiai sudėti abrikosus perpjauta pusele žemyn.
3. Pašauti į karštą orkaitę.Iškepusį dar karštą plokštainį pabarstyti miltiniu cukrumi. Tik tada,kai kepinys visai atauš,galima supjaustyti gabaliukais.