Aštri žirnių sriuba
Ingredientai:
- vištienos sparneliai: 5 (neprivaloma)
- skaldyti žirniai: 1 stiklinės
- svogūnai: 1 (didelio)
- morkos: 3
- imbiero šaknies: 2 centimetrų ilgio
- česnakas: 4 skiltelių
- aliejus: 2 šaukštų
- druska
- pipirai
- aitriosios paprikos
- maltas kuminas: 0,5 šaukštelio
- svogūnų laiškai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į puodą suberkite žirnius, sudėkite vištienos sparnelius bei užpylusios vandeniu virkite ant silpnos ugnies.
2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų bei kepinkite susmulkintus svogūnus, morkas, aitriąją papriką, česnakus ir imbierą, kol suminkštės. Visą keptuvės turinį sudėkite į verdančią sriubą bei virkite maždaug 30 minučių (galima įdėti ir kubeliais supjaustytų bulvių).
3. Tada likus maždaug kelioms minutėms iki virimo pabaigos berkite druską, pipirus, kuminą bei susmulkintus svogūnų laiškus. Sriuba gaunasi tiršta bei labai soti. Skanaukite!