Kokosiniai keksiukai
Ingredientai keksiukams:
- miltai – 200 g
- svietas – 100 g
- kiaušinis – 1 vnt
- cukrus – 200 g
- kokosų drožlės – 120 g
- sutirštintas pienas – 100 ml
- kiaušiniai – 2 vnt
- žemės riešutai – 50 g
Gaminimo eiga:
1. Iš miltų, sviesto ir vieno kiaušinio užminkykite tešlą, ją iškočiokite į pusės cm storio laktą.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Keksų formeles ištepkite likusiu sviestu, pabarstykite miltais ir į jas sudėkite tešlą. Keksiukus subadykite šakute ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių.
3. Puodelyje kokosų drožles sumaišykite su cukrumi ir dviem kiaušiniais.
4. Iškepusius pagrindus išimkite iš orkaitės, praaušinkite, ištepkite sutirštintu pienu, o ant viršaus krėskite kokosų kremo. Pabarstykite žemės riešutais, formeles vėl šaukite į orkaitę ir kepkite, kol viršus paruduos.
Kokosinius keksiukus geriausia patiekti atvėsusius.