Kreminė moliūgų sriuba
|

Kreminė moliūgų sriuba

Ingredientai:

  • moliūgai: 1-2 kilogramų
  • česnakai: 1 skiltelės
  • vištienos sultinys: 1 litro (arba daržovių)
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • tarkuotas muskato riešutas
  • druska
  • juodieji pipirai

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje moliūgą supjaustome didesniais gabaliukais, sudedame į skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus paviršius. Į kepimo pabaigą ant moliūgų sudedame griežinėliais supjaustytą česnaką.

2. Tuomet sultinį supilame į puodą, sudedame moliūgą, įpilame grietinėlę bei pakaitiname, bet neužviriname. Puodo turinį sutriname trintuvu, pagardiname muskatu, druska ir juodaisiais pipirais. Skanaujame!

Pastebėjimas: dėl aštrumo įbėriau truputį grūstų aitriųjų paprikų. Rekomenduojame valgyti su skrudinta batono riekele.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas

Parodyta 4, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai