Kreminė moliūgų sriuba
Ingredientai:
- moliūgai: 1-2 kilogramų
- česnakai: 1 skiltelės
- vištienos sultinys: 1 litro (arba daržovių)
- grietinėlė: 200 mililitrų
- alyvuogių aliejus: šlakelio
- tarkuotas muskato riešutas
- druska
- juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje moliūgą supjaustome didesniais gabaliukais, sudedame į skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus paviršius. Į kepimo pabaigą ant moliūgų sudedame griežinėliais supjaustytą česnaką.
2. Tuomet sultinį supilame į puodą, sudedame moliūgą, įpilame grietinėlę bei pakaitiname, bet neužviriname. Puodo turinį sutriname trintuvu, pagardiname muskatu, druska ir juodaisiais pipirais. Skanaujame!
Pastebėjimas: dėl aštrumo įbėriau truputį grūstų aitriųjų paprikų. Rekomenduojame valgyti su skrudinta batono riekele.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas