Lavašo vyniotiniai su lašiša ir jautiena
Patiekalui reikės:
- armėniškas lavašas: 1 plonas
- silpnai sūdyta lašiša: 150 gr
- jautiena: 100 gr
- tepamas sūrelis: 150 gr
- rauginti agurkėliai: 2
- pjaustyti kalendros lapai: 1 valgomasis šaukštas (arba petražolių)
- krapai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje jautieną bei agurkus supjaustykime ganėtinai plonomis juostelėmis.
2. Tuomet lavašą aptepkime tepamu sūreliu ir apibarstykime žalumynais.
3. Perpjaukime lavašą į 2 dalis. Ant vienos pusės sudėkime jautieną ir agurkus, tada tvirtai susukime, suvyniokime į plastikinę plėvelę ir įdėkime į šaldytuvą.
4. Tuomet lašišą supjaustykime plonais gabaliukais ir sudėliokime ant likusio lavašo, palikę apie 10 centimetrų pločio išorinį kraštą. Susukime vyniotinį, tada suvyniokime į plėvelę ir vienai valandai įdėkime į šaldytuvą.
5. Per iškylą teliks nuimti plėvelę ir supjaustyti vyniotinius gabaliukais. Puikus užkandis. Skanaus 🙂