Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Lietinių tešlai reikės:
- kiaušiniai – 2 vnt
- miltai – ~ 150 g
- sviestas – 1 valgomasis šaukštas
- pienas – 300 ml
- druska – žiupsnelis
- aliejus arba lašinukų gabalėlis lietinių kepimui
Lietinių įdarui reikės:
- karštai rūkytas (liesas) kumpis – 100-120 g
- fermentinis sūris – 300 g;
- svogūnas – 0,5 vnt
- malti juodųji pipirai – žiupsnelis
Gaminimo eiga:
1. Į dubenį dedame kiaušinius, miltus, druską, pilame pieną ir tirpintą sviestą. Užmaišome lietinių tešlą ir iškepame lietinius.
2. Kumpį pjaustome šiaudeliais, sūrį sutarkuojame burokine tarka, svogūną smulkiai sukapojame. Visus ingredientus sumaišome, įdarą pagardiname pipirais. Ant kiekvieno lietinio dedame įdaro ir susukame.
3. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Galima tiekti su sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!