Mėtų skonio ledai su šokolado gabalėliais
Ingredientai ledams:
- nenugriebtas pienas – 600 ml
- smulkus cukrus – 220 g
- gliukozė – 30 g
- riebi grietinėlė – 290 g
- kiaušinių tryniai – 4 vnt
- juodasis šokoladas – 55 g
- mėtų ekstraktas
- žali maistiniai dažai
Gaminame:
1. Pieną, 110g cukraus, gliukozę ir grietinėlę šildykite iki užvirimo.
2. Kitame dubenėlyje suberkite likusį cukrų ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Šią masę, taip pat pilkite į pieno masę ir švelniai šildykite.
3. Pašildžius ir išmaišius, dėkite į šaldytuvą 3h.
4. Po 3h. įmaišykite šokoladą, dėkite mėtų ekstraktą ir maistinius dažus. Pilkite į elektrinį plakiklį ir plakite, kol susidarys tiršta masė.
5. Dėkite į plastmasinį indą ir užšaldykite.