Naminiai koldūnai
| | |

Naminiai koldūnai

Tešlai reikės:

  • miltų: 600 gramų
  • vanduo: 250 mililitrų
  • kiaušinių: 1
  • druskos

Įdarui:

  • jautienos faršo: 100 gramų
  • kiaulienos faršo: 100 gramų (neprivaloma, rinkitės pagal skonį)
  • avienos faršo: 100 gramų (neprivaloma, rinkitės pagal skonį)
  • vandens: 100 mililitrų
  • svogūnų: 1
  • druskos
  • juodųjų maltų pipirų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje labai smulkiai supjaustome mėsą bei svogūną. Supilame vandenį, įberiame prieskonių – viską išmaišome bei 60 minučių paliekame. Per tą laiką pasiruošiame tešlą. Miltus persijojame. Viduryje padarome duobutę bei supilame vandenį. Įmušame kiaušinį, įberiame druskos bei viską maišome maždaug 15-20 minučių.

2. Tuomet paruoštą tešlą plonai iškočiojame, išpjauname maždaug keturių centimetrų skersmens apskritimus. Tada į kiekvieno apskritimo vidurį dedame po šaukštą faršo, sulenkiame, o kraštus gerai užspaudžiame.

3. Galiausiai koldūnus verdame pasūdytame vandenyje bei valgome su mėgiamu padažu.

Patarimas: Padažui galite rinktis pakepintus svogūnus, sumaišytus su grietinėle. Neabejotinai pats tradiciškiausias ir gardžiausias padažas – ištirpintas sviestas su grietine. Skanaus!

Parodyta 6, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai