Naminiai koldūnai
Tešlai reikės:
- miltų: 600 gramų
- vanduo: 250 mililitrų
- kiaušinių: 1
- druskos
Įdarui:
- jautienos faršo: 100 gramų
- kiaulienos faršo: 100 gramų (neprivaloma, rinkitės pagal skonį)
- avienos faršo: 100 gramų (neprivaloma, rinkitės pagal skonį)
- vandens: 100 mililitrų
- svogūnų: 1
- druskos
- juodųjų maltų pipirų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje labai smulkiai supjaustome mėsą bei svogūną. Supilame vandenį, įberiame prieskonių – viską išmaišome bei 60 minučių paliekame. Per tą laiką pasiruošiame tešlą. Miltus persijojame. Viduryje padarome duobutę bei supilame vandenį. Įmušame kiaušinį, įberiame druskos bei viską maišome maždaug 15-20 minučių.
2. Tuomet paruoštą tešlą plonai iškočiojame, išpjauname maždaug keturių centimetrų skersmens apskritimus. Tada į kiekvieno apskritimo vidurį dedame po šaukštą faršo, sulenkiame, o kraštus gerai užspaudžiame.
3. Galiausiai koldūnus verdame pasūdytame vandenyje bei valgome su mėgiamu padažu.
Patarimas: Padažui galite rinktis pakepintus svogūnus, sumaišytus su grietinėle. Neabejotinai pats tradiciškiausias ir gardžiausias padažas – ištirpintas sviestas su grietine. Skanaus!