Orkaitėje kepti cepelinai
Ingredientai:
- bulvės: 8 (didesnės)
- druska
- malti pipirai
- malta kiauliena: 800 gramų
- svogūnai: 0,5
- kiaušiniai: 1
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje bulves sutarkuojame smulkiausia tarka. Tada į tarkius beriame truputį drukos ir pipirų, pamaišome (NENUSUNKIAME!).
2. Svogūną susmulkiname bei apkepiname (ant aliejaus arba sviesto). Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, sudedame kepintą svogūną bei gerai išmaišome rankomis.
3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Silikoninę keksiukų formelę patepame truputį aliejumi bei dedame po šaukštą bulvių tarkių. Į vidurį dedame mėsos (~1 valgomąjį šaukštą), o ant viršaus vėl uždedame bulvių tarkių, iki pačio viršaus.
4. Kepame orkaitėje maždaug 10 minučių, paskui užklojame viršų su folija (kad neapskrustų kaip kugeliukas) bei dedame atgal į orkaitę dar apie 10 minučių. Idealu, jei išjungus orkaitę palauktume dar 5 minutes, jų neištraukę. Kol jie dar itin karšti sunkoka gražiai išimti (man prilipo dugnas truputį) bet tam puikiai pasitarnaus šaukštas. Šiek tiek pravėsę, šie cepelinai išsiims puikiausiai. Skanaus!
Pastebėjimai: Šiuos cepelinus galite kepti ir mikrobangų krosnelėje (maždaug 10 minučių), netgi rekomenduojama, bet aš jos neturiu, todėl pasirinkau orkaitę.
Labai džiaugiuosi atradusi šį receptą, nes jis idealus! 30 minučių ir cepelinai jau lėkštėje. Su vyru nusprendėme, kad tikrųjų cepelinų jau ir nebe labai verta daryti, kai yra toks daaauuug kartų lengvesnis, bei skoniu neprastesnis, receptas.
Nuotraukoje ką matote, buvo kepta neuždengus viršaus su folija, todėl viršus gavosi truputį apkepęs, Uždengiant rezultatas geresnis, jie labiau iššunta.