Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir vištiena
| | |

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir vištiena

Siūlau pasigaminti skanų ir nesudėtingai pagaminamą perlinių kruopų troškinį. Daržoves galite naudoti kokias tik norite.

Reikės:

  • Perlinių kruopų (sausų, nevirtų) – 150 g
  • Vištienos krūtinėlės – 2 vnt.
  • Brokolio – 1 vnt.
  • Morkų – 2 vnt.
  • Svogūno – 1 vnt.
  • Česnako – 2 skiltelės
  • Kukurūzų konservuotų – 100 g
  • Šviežių petražolių – 1 sauja
  • Prieskonių vištienai – pagal skonį
  • Druskos – pagal skonį
  • Vištienos arba daržovių sultinio – 500 ml

Gaminimo eiga:

1. Perlines kruopas perplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite brinkti 30 min.

2. Po to perlines kruopas apvirkite pasūdytame vandenyje kaip rekomenduojama gamintojo.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę, užberkite vištienos prieskonių. Iškepus atidėkite.

4. Gilioje keptuvėje arba puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitinkite aliejų, apkepinkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Dėkite smulkintą česnaką, supjaustytas morkas ir truputėlį pakepinkite. Po to suberkite apvirtas perlines kruopas ir išmaišykite. Supilkite sultinį, sudėkite brokolius, kukurūzus, apkepintą vištieną ir viską išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir troskinkite apie 10 min., kol daržovės suminkštės ir įsigers visas sultinys.

Patarimas: Patiekiant užberkite smulkintų petražolių arba kitų žalumynų.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

Parodyta 47, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai