Sviestiniai cinamono ir vanilės suktukai
Ingredientai sausainiams:
- sviestas: 125 gramai
- cukrus: 125 gramai
- kiaušiniai: 1
- miltai: 250 gramų
- druska
- vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis (arba žiupsnelis vanilės sėklų)
- maltas cinamonas: 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia sumaišome sviestą bei miltus, kol pasidarys birūs trupiniai. Tada sudedame cukrų, druską bei kiaušinį, viską labai gerai suminkome į vientisą masę, kurią padaliname į dvi dalis.
2. Į vieną dalį įdedame vanilės, o į kitą cinamono bei minkome vanilinę ir cinamoninę dalis atskirai, kol prieskoniai tolygiai pasiskirsto. Tuomet suformuojame du rutulius, suvyniojame į maistinę plėvelę bei įdedame į šaldytuvą valandai.
3. Po to atšaldytos tešlos rutulius iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus į vienodo dydžio stačiakampius (maždaug 3-4 milimetrų storio). Vanilinį stačiakampį patepame vandeniu bei ant jo uždedame cinamoninį stačiakampį. Viską dar lengvai pakočiokjame, kad abi tešlos gerai suliptų. Stačiakampį susukame į vyniotinį, jį supjaustome į 1 centimetro storio sausainiukus.
4. Galiausiai kepame kepimo popieriumi išklotoje skardoje, iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12 minučių, kol sausainėliai švelniai ir gražiai pagels. Atvėsinkite dar skardoje. Dabar jau galite mėgautis!