Svogūnų ir sūrio sriuba
Sriubai reikės:
- baltųjų svogūnų: 6 (vid. dydžio)
- kietojo fermentinio sūrio: 100 gramų (tarkuoto)
- bemielės sluoksniuotos tešlos: 500 gramų
- daržovių sultinio: 1 litro
- miltų: 1 šaukštelio
- sviesto: 1-2 šaukštai (galima pakeisti aliejumi)
- laurų lapų: 1
- šalavijų lapelių: 1
- čiobrelių šakelių: 1-5
- druska
- malti juodieji pipirai
- riebalai: kepimui
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia atšildome šaldytą sluoksniuotą tešlą. Tuomet svogūnus supjaustome nestorais griežinėliais bei su 2 čiobrelių šakelėmis, šalavijų lapeliu kepiname maždaug 8 minutes įkaitintuose riebaluose, vis pamaišome. Išimame čiobrelius, šalaviją. Svogūnus pabarstome miltais bei išmaišome. Smarkiai maišydami supilame į juos karštą sultinį bei ant silpnos ugnies viriname maždaug 40 minučių. Dažnai pamaišome.
2. Į pabaigą sriubą pasūdome, pagardiname pipirais bei paviriname dar kelias minutes ant stiprios ugnies, kol ji sutirštės.
3. Tada suberiame sūrį, išmaišome bei sukrėčiame į karščiui atsparius indelius. Iš sluoksniuotos tešlos padarome dangtelius bei jais užspaudžiame indelius. Pašauname juos į vidutinio karštumo orkaitę bei kepame, kol dangteliai gražiai išsipūs. Sriubą į stalą patiekiame iš karto. Tikras gardumėlis!