Vištienos ir kiaulienos šaltiena su morkomis
Ingredientai:
- 3 vnt. vištienos šlaunys
- 1 kg kiaulienos karkutė
- 3 vnt. morkos
- 800 ml. vandens
- 2 a.š. Himalajų druskos
- 3 lauro lapeliai
- 5 vnt. kvapniųjų pipirų
- 4 skiltelės česnako
Gaminimo eiga:
1. Mėsą per naktį išmirkiau šaltame vandenyje, sudėjau į lėto virimo puodą (slow cooker), užpyliau vandeniu, sudėjau nuvalytas morkas, druską, pipirus ir lauro lapelius, nustačiau lėtos ugnies režimą 8 valandoms (užtektų ir 6h).
2. Procesui pasibaigus nukaulinau mėsą, supjausčiau morkas kubeliais, įdėjau smulkintą česnaką, įpyliau dar 150 ml. virinto vandens ir supilčiau į formas.
Patiekiau su bulvių koše ir krienų – majonezo padažu, apibarsčiau smulkintais svogūnų laiškais.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Dalia’s Home Foods