Sočios salotos su tunu
|

Sočios salotos su tunu

Ingredientai salotoms:

  • romaninės salotos: 100 gramų
  • kininės (Pekino) salotos: 100 gramų
  • konservuotas tunas savo sultyse: 1 skardinė
  • kiaušiniai: 2
  • vyšniniai pomidorai: keli
  • marinuoti agurkėliai: keli
  • šviežiai malti pipirai

Padažui:

  • majonezas: 2 valgomieji šaukštai
  • grietinė: 2 valgomieji šaukštai
  • citrinos sultys: 1/2 citrinos
  • džiovintos žolelės: bazilikai, raudonėliai, mairūnai, dašiai, rozmarinai, čiobreliai
  • druska

Patarimai:
1. Salotas galite naudoti tokias kokios patinka Jums, vietoje vyšninių pomidorų puikiai tiks ir skiltelėmis supjaustyti įprasti pomidorai.

2. Norėdami paruošti liesesnį padažą, majonezą ir grietinę keiskite alyvuogių aliejumi ir citrina.

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausiai sumaišome visas padažo sudedamąsias dalis ir, kol bus ruošiamos salotos, atidedame į šalį.

2. Tuomet kiaušinius kietai išverdame, nulupame bei supjaustome ketvirčiais.

3. Susmulkiname salotas, dedame į lėkštes. Ant salotų išdėliojame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, per pusę perpjautus nedidelius marinuotus agurkėlius, į keturias dalis perpjautus kiaušinius. Ant krūvelės viršaus sudedame konservuotą tuną, salotas pabarstome šviežiai maltais pipirais bei užpilame padažu.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai