Kiaulienos šašlykas marinuotas su sojos padažu
Šašlykams reikės:
- kiaulienos sprandinės – 1 kg
- sojos padažo (sušiams) – 4 valg. šaukštų
- augalinio aliejaus – 4 valg. šaukštų
- kalendros – 1 arb. šaukštelio (be kaupo)
- mairūno – 1 arb. šaukštelio (be kaupo)
- raudonosios paprikos miltelių – 1/2 arb. šaukštelio
- žagrenio – 1/2 arb. šaukštelio
- maltų kmynų – 1/2 arb. šaukštelio
PS. Galima dėti kitus mėgstamus prieskonius ar priesonius šašlykams.
Gaminimo eiga:
1. Į dubenėlį pilame sojos padažą, augalinį aliejų, beriame visus prieskonius ir gerai išmaišome. Druskos nededame, nes jos užtektinai sojos padaže.
2. Kiaulienos sprandinę pjaustome gabaliukais, dedame į dubenį su marinatu, išmaišome ir gerai pamaigome rankomis. Kiaulieną paliekame marinuotis per naktį. Jeigu yra galimybė, dar kelis kartus pamaišome ir pamaigome rankomis.
3. Šašlykus kepame ant žarijų. Skanaus!