Avižinis trupiniuotis
Ingredientai:
- sviestas: 165 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 210 gramų
- traškūs dribsniai: 1,5 puodelio
- rudasis cukrus: 0,25 puodelio
- rūgštesnė uogienė: 1 puodelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska bei cukrumi. Pirštais įtrinkite sviestą. Įmaišykite mėgiamų dribsnių. Tešlą padalinkite per pusę.
2. Tuomet pirmąją pusę tešlos suberkite į paruoštą kepimo formą bei ranka suslėkite pyrago pagrindą. Supilkite bei po visą paviršių paskirstykite uogienę. Tada ant viršaus užbarstykite likusią tešlą.
3. Po to pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite apie 30 minučių. Prieš prapjaudamos atšaldykite. Skanaukite!