Vištienai reikės:

  • nedidelės vištienos filė – 1 vnt
  • kiaušinio – 1 vnt
  • miltų apvoliojimui
  • džiūvėsėlių apvoliojimui
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • augalinis aliejus krūtinėlės kepimui

Salotoms reikės:

  • gražgarsčių ar kitokių salotų
  • vyšninių pomidorų – 5-6 vnt
  • nedidelio trumpavaisio agurko
  • paprikos – 0,5 vnt., ar mažiau
  • citrinos – 0,5 vnt
  • prieskonių salotoms, druskos (jeigu prieskoniai be druskos)
  • extra virgin alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:
1. Salotų lapus nuplauname, suplėšome ir paskleidžiame po lėkštę, dedame per puse perpjautus vyšninius pomidorus, kubeliais pjaustytą papriką, griežinėliais pjaustytus agurkus.

2. Lėkštės turinį apipilame padažu, pasigamintu iš pusės išspaustos citrinos sulčių, šlakelio alyvuogių aliejaus ir prieskonių mišinio salotoms. Jeigu prieskoniai be druskos, dedame ir jos žiupsnelį.

3. Vištienos filė nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, apibarstome druska, pipirais ir leidžiame kelias minutes pastovėti. Tuo tarpu išplakame kiaušinį. Vištienos filė apvoliojame miltuose, iš abiejų pusių panardiname į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame kepti į puode įkaitintą augalinį aliejų (vištienos filė turi panirti aliejuje, kaip kepant Kijevo kotletus).

4. Vištienos filė kepama apie 10-15 minučių, priklausomai nuo jos dydžio. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes viršus apdegs, o vištiena bus dar neiškepusi. Kai filė baigs kepti, išimame ją iš puodo ir supjaustome storomis juostelėmis. Taip supjaustytą, dar šiltą vištieną dedame ant paruoštų salotų. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 1 kartai, 1 vizitų šiandien)