Vištiena įdaryta paprika
Ingredientai:
- paprikos: 4-5
- vištienos file: 1
- svogūnų laiškų stiebeliai: kelių
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- pievagrybiai: 4
- vanduo: 0,5 litro (arba sultinys)
- grietinė: 3 šaukštų
- pomidorų pasta: 5 šaukštų (3 šaukštai padažui, 2 šaukštai įdarui)
- prieskoniai: pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje nupjauname paprikų viršūnėles, išvalome sėklas. Vištienos file susmulkiname nedideliais kubeliais.
2. Tuomet svogūną, pievagrybius susmulkiname, morką sutarkuojame, svogūnų laiškus susmulkiname bei apkepiname aliejuje.
3. Tada į daržovių bei pievagrybių įdarą dedame 2 šaukštus pomidorų pastos, file, beriame prieskonius bei gerai išmaišome.
4. Po to įdaru įdarome paprikas, dedame į puodą, užpilame vandeniu arba sultiniu bei troškiname maždaug 30 minučių.
5. Likus 5 minutėms iki pabaigos, dedame grietinę, pomidorų pastą bei išmaišius dar patroškiname. Skanaujame!